NOT KNOWN DETAILS ABOUT BöBREK ARTERININ DARLıKLARıNDA BALON VE STENT IşLEMLERI şARTNAMESI

Not known Details About böbrek arterinin darlıklarında balon ve stent işlemleri şartnamesi

Not known Details About böbrek arterinin darlıklarında balon ve stent işlemleri şartnamesi

Blog Article

Aortun genişlemiş bölgesinin kesilip çıkarılması ve yeniden dikilmesi gibi işlemler karmaşık cerrahi teknikler ve dikkat gerektirir.

Tanı konmadığı takdirde yüksek mortalite oranı gösteren komplikasyonlar diğer toraks ve batın içi aort komşuluğundaki organların patolojileri ile karışabildiğinden endovasküler ya da cerrahi tedavide gecikme yaşanmaması için ayırıcı tanının erken dönemde doğru yapılması önemlidir. Biz bu derlemede aort anevrizmalarının gelişim sürecini genel bir bakış açısı ile değerlendirip tanıda ve prognozda önemli olan klinisyenlerin dikkat etmesi gereken durumları vurgulamaya çalıştık.

Aort kapak darlığı, aort kapağının sertleşmesi ve daralması sonucu ortaya çıkan bir kalp hastalığıdır. Bu durumda, kalbin pompaladığı kanın aort kapağından geçişi zorlaşır ve kalp kasının daha fazla çalışmasına neden olur.

Ateroskleroz ( Sertleşen ve yapısı bozulan atardamarlarda kan basıncının etkisiyle anevrizma oluşma riski yükselir )

Abdominal aort anevrizmalarında ilk belirtilerin hayatı tehdit edebilen rüptür ile birlikte oluşması oldukça istenmeyen bir durumdur. Bu yüzden belli durumlarda abdominal aort anevrizmasından şüphelenildiğinde tarama testleri yapılır. Taramalar genelde ultrason ile yapılır. 

“Stentlerin fiyatı two-4 bin TL arasında değişebiliyor. Şu anda ilaçlı stentler SGK kapsamında değil. Bugüne kadar devlet bu konuda ödeme programı yapmamış ancak bazı hazırlıkların olduğunu duyuyoruz.”

Anevrizmada yırtılma veya iç tabakanın ayrılması gibi komplikasyonlar oluştuğunda, ne yazık ki hastaların yaklaşık %twenty’si hastaneye eriştirilemeden kaybedilmektedir.

Aort damarının herhangi bir yerinde balon şeklinde genişleme olması aort anevrizması olarak adlandırılır. Aortun göğüs hisasında yer alan asendan, desendan ya da arkus kısımlarında olan anevrizmalara torasik aort anevrizması, karın hizasında olan anevrizmalara ise abdominal aort anevrizması denir. Abdominal anevrizmaların görülme sıklığı torasik anevrizmalara oranla daha fazladır. Aort anevrizmaları belirti vermezler ve genellikle Ayrıntılar Burada bir tetkik sırasında ortaya çıkarlar. Anevrizmalar hayati chance taşıyan oldukça ciddi durumlardır. Belli oranlarda genişlemiş bir anevrizma yırtılarak hayati threat taşıyan kanamalara neden olabilir.

Damarlarda genişlemeye bağlı olarak ortaya çıkan genişleme sırasında aort damarlarının duvarları incelmeye başlar. Anevrizma sonunun en önemli komplikasyonu bu incelme ve balonlaşma sonrası da damarın yırtılarak iç kanama oluşturma riski olmaktadır.

Bu rahatsızlığa sahip olan kişilerin bir kısmında hafif bir şekilde karın ağrısı meydana gelebilmektedir. Bunun yanında hasta kasık veya karın bölgesinde nabız atımı gibi işaretler ve şişlikler gözleyebilmektedir.

Abdominal aort anevrizmaları, aortun karın bölgesinde genişlemesine ve zayıflamasına bağlı olarak ortaya çıkan ciddi bir durumdur. Tedavi edilmezse, anevrizma yırtılma riski taşır ve hayati tehlike oluşturabilir.

Kalp sağlığını iyileştirmek için sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek her yaşta önemlidir ve kalp krizi riskini azaltmada büyük bir rol oynar.

Röntgen ışınlarına maruz kalma: Balonlu anjiyo işlemi sırasında röntgen görüntüleme kullanılır ve bu da hastanın bir miktar radyasyona maruz kalmasına neden olabilir.

Anevrizmalar, rutin fizik muayene sırasında şans eseri bulunabilirler. Sıklıkla göğüs veya karın ağrısı gibi başka nedenlerle yapılan ultrason, röntgen veya bilgisayarlı tomografi sırasında şans eseri bulunurlar.

Report this page